Очакват ни валежи, максималните температури - до 13°C

За сняг може да се говори в нощта срещу събота

12.02.2020 | 07:58 Редактор: Ралица Братанова

Минималните температури за тази сутрин са от -3 до 2 градуса, по Черноморското крайбрежие - до 3, 4

След временно намаление на облаците следобед отново ще се заоблачи и привечер в западната половина от страната ще завали дъжд, преминаващ в сняг.

Ще има и условия за поледици. Вятърът ще бъде свеж от северозапад. Максималните температури ще са от 8 до 13 градуса - особено високи ще бъдат в района на Сандански. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над планините ще има разкъсана облачност. Привечер ще вали сняг в Рила и Пирин. Вятърът ще бъде силен, по високите части - бурен от северозапад. 

За сняг може да се говори в нощта срещу събота. Няма да има обаче съществени натрупвания. В четвъртък с усилването на вятъра от северозапад ще проникне по-студен въздух. 

Валежите в западните райони бързо ще спират, а следобед облаците ще се разкъсват. В петък повече облачност с условия за превалявания от дъжд ще има над Западна България. 

В събота ще бъде ветровито, западният вятър ще подгони облаците на изток и през деня ще има повече слънце. В неделя ще бъде слънчево, вятърът ще отслабне. 

Гледайте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК