Дъждовен ден с положителни температури

Максималните градуси ще бъдат от 7 до 11

11.02.2020 | 08:05 Редактор: Кристина Крумова

Очаква ни дъждовен вторник. Преди обед ще превалява основно над Северна и Източна България, а следобед преваляванията ще са над цялата страна. Минималните температури обаче ще бъдат положителни - от 0 до 5 градуса. Вятърът ще бъде умерен от запад-югозапад, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Максималните температури ще бъдат от 7 до 11 градуса, в района на Сандански до 13-14. През нощта валежите ще спират, най-късно в Югозападните райони. Над Черноморието ще има значителна облачност. Температурата на въздуха ще бъде от 9 до 11 градуса. Морската вода е с температура 5-7 градуса. Вълнението ще бъде слабо, с тенденция да се усилва по северното крайбрежие. 

В сряда, след временно намаление на облаците, следобед отново ще се заоблачи и привечер в западната половина от страната ще завали дъжд, преминаващ в сняг. Има условия за поледици. Затова, ако сте решили да пътувате, бъдете внимателни. В четвъртък с усилване на вятъра от северозапад ще проникне по-студен въздух. Валежите в западните райони бързо ще спират. Следобед облаците ще се разкъсват. 

В петък повече облачност с условия за превалявания от дъжд ще има над Западна България. През нощта срещу събота ще вали мокър сняг, като валежите ще достигнат до Черноморието. В събота ще бъде ветровито, но пък през деня ще има повече слънце.

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страница ни във Facebook ТУК