Зимата отново идва, чакат ни сняг и ветрове

Застудяването започва тази нощ, днешните температури ще стигат 22 градуса

04.02.2020 | 07:46 Редактор: Ивет Арабова

Очаква ни поредният нетипично зимен ден. Максималните температури ще стигат от 15 до 20-22 градуса – стойности, характерни не само за пролетта, но дори и за лятото. Градове като Монтана, Благоевград и Велико Търново да се готвят за един наистина топъл ден. Минималните температури също са доста високи за месец февруари– от 3 до 8 градуса. 

Привечер и в нощта срещу сряда с усилване на вятъра от северозапад и с валежи ще нахлува студен въздух. По високите полета и в Предбалкана дъждът ще премине в сняг. Над Черноморието ще бъде ветровито с разкъсана, често значителна облачност, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Днес отново жълт код за силен вятър е обявен в 13 области на страната, 7 от които са в в Западна България. В западните райони през деня ще има пориви до около 24 м/сек. Другите 6 области са в източната част на страната. Поривите там ще бъдат до 24 м/с, в районите в близост до Странджа дори до 30 м/с. 

От утре застудяването официално започва. Още тази нощ започват валежи от дъжд. Ще бъде дъждовно, като дъждът ще преминава в сняг. По-интензивни ще бъдат валежите в Дунавската равнина и над западните райони. В четвъртък ще превалява слабо сняг в Западна България. 

В петък след слънчево и студено утро от северозапад отново ще се заоблачи, с възможност да превали слаб сняг без количества и натрупвания. В събота и в неделя постепенно отново ще се радваме на по-топло време, като от запад на изток ще преминават облачни вълни без валежи.

Вижте цялата прогноза във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК