Българинът се страхува повече от бедността, отколкото от болести

32% от запитаните се опасяват от самотата

30.01.2020 | 21:07 Редактор: Ивет Арабова
Българинът се страхува повече от бедността, отколкото от болести

Българинът се страхува повече от бедността, отколкото от болестите. Това показват данните от проучване на "Тренд", финансирано от вестник "24 часа". 27 на сто от запитаните казват, че най-голямото им притеснение е свързано с финансовата издръжка, доходите и бедността. 23 % споделят, че се страхуват за здравето си, да не се разболеят от тежка, нелечима болест. А 13 на сто - дали ще си намерят работа. 

32% от запитаните, основно по-възрастните хора, се страхуват от самотата, докато 65 на сто нямат проблем с това. 52 % от българите не се страхуват да се разделят с партньора си. Само седем процента от запитаните имат подобни притеснения. По отношение на страховете за родината 68% от анкетираните заявяват, че се притесняват за бъдещето на България.

Сред проблемите, които най-масово тревожат сънародниците ни, са "обезлюдяването на страната" и "емиграцията на младите хора", а 72 % от българите се страхуват от нова икономическа криза.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
животът е пари
преди 8 месеца
Повечето болести са вследствие на бедността, защото хората са стресирани и нямат пари да се хранят здравословно и отпочиват ментално. Тези отгоре много добре го знаят... Сигнализирай за неуместен коментар