Радев с нова порция критики по адрес на управляващите

Те не присъстваха на свиканата от него среща за промени в изборните правила

17.01.2020 | 13:58 Редактор: Искра Ангелова

В отсъствието на управляващата коалиция и представители на Министерския съвет се проведе срещата при президента Румен Радев за решаване на проблемите в изборния процес. 

Фокус беше поставен на въпроса за въвеждането на машинно гласуване и високия брой недействителни бюлетини на изборите през октомври миналата година. 

Междувременно вчера в Народното събрание парламентарните партии се обединиха около становището за сформиране на работна група, която да анализира изминалите избори и да предложи законодателни промени.

"Управляващите претендират за диалог между институциите, но на практика избягаха от него. Аз не се състезам с никого", заяви Румен Радев

В кулоарите на Народното събрание от ГЕРБ отговориха на упрека на президента, че не присъстват на срещата, организирана от държавния глава. 

"Защо президентът задава въпроса в президенството, а всъщност не отговаря на един друг въпрос - защо ръкодството на БСП не присъства на заседанието, което се провежда в момента", попита депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов в отговор на критиките на президента.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК