Идва затопляне, сутрините ще са с условия за мъгли

Ще духа слаб северен вятър с пориви до 20 км/ч

09.01.2020 | 08:35 Редактор: Ивет Арабова

Най-ниските температури днес ще бъдат от минус 7 до минус 2 градуса, по високите полета до минус 9. В следващите часове на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Следобед от север ще се заоблачава, като повече облаци ще има над Дунавската равнина. 

Вятърът ще бъде слаб от юг-югозапад. Максималните температури - от 3 до 9 градуса. Над Черноморието до обед облачността ще е разкъсана, а следобед ще се увеличава. Ще духа слаб северен вятър с пориви до 20 км/ч. Температурата на въздуха е от 2 до 4 градуса. Морската вода е с температура 7-8 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В петък преди обед има условия за мъгли и ниски облаци, а около и след пладне ще бъде предимно слънчево. Затоплянето ще продължи.

В събота вятърът ще се усили и видимостта ще се подобри. Повече облаци ще има над Северна и над Източна България, но без съществени валежи. 

В неделя облачността ще бъде разкъсана, намаляваща, като се очакват доста слънчеви часове. Напълно подходящо ще бъде за разходки и туризъм по планините. В понеделник отново ще има много слънце, но с краткотрайни сутрешни мъгли. 

Цялата прогноза вижте във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК