Застудяването продължава, жълт код за силен вятър в Източна България

Сняг ще превалява в планините и югоизточните райони

06.01.2020 | 08:13 Редактор: Ивет Арабова

Застудяването продължава днес с умерен и силен вятър от север-североизток. Оранжев код за силен вятър е обявен за област Бургас. Oчакват се и значителни валежи в крайните южни райони на областта. В Странджа валежите ще са от сняг, по крайбрежието – от дъжд. 

В други 11 области от Източна България е обявен жълт код за силен вятър. Максималните температури ще са предимно между минус 1 и 4 градуса, но вятърът е причината времето да се усеща доста по-студено, посочи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В първия работен ден за тази седмица ще се задържи облачно и ветровито. Минималните температури в населените места ще бъдат от минус 6 до минус 1 градуса. Преди обед ще превалява сняг в над планините и над югоизточните райони. Постепенно облаците ще се разкъсват и следобед снеговалежите ще спират. 

У нас във вторник ще има повече слънце, но ще се задържи студено. Утрото ще бъде с минимални температури от минус 12 до минус 6 градуса, а дневните ще достигат до 4-5 градуса. В сряда над страната бързо ще премине облачна вълна с възможност за слаб сняг в Северна България.

В четвъртък и в петък в низините ще има мъгли, а по планините ще има разкъсани облаци, като постепенно ще се затопля. 

Цялата прогноза вижте във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК