Засилен трафик към големите градове у нас

Затварят за камиони четири от пунктовете по границата с Гърция

05.01.2020 | 15:05 Редактор: Юлия Христова

Засилен трафик от вътрешността на страната към големите градове през целия ден днес. Традиционно най-натоварено беше движението по автомагистралите "Хемус" и "Тракия" и главните пътища, както и на изходите от зимните курорти. Интензивно движение и на главен път Е79, в района на Кулата.

Пътната обстановка допълнително се усложни с влошаването на времето и снега, който заваля в голяма част от страната ни. 

"Нямаме струпване на автомобили, има сняг по част от проходите, както и валежи по участъци от магистралите. Превантивно се спират тежкотоварни автомобили", каза на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов. 

Допълнително затруднение предизвиква и затварянето за камиони на четири от пунктовете по границата с Гърция като мярка на съседите заради очакваното лошо време през днешния ден.

В първите 5 дни за годината са заловени 136 пияни водачи на МПС-та, съобщиха от полицията.

Във връзка с последния почивен ден в Румъния се очаква трафикът да бъде натоварен и по северната ни граница.

Много румънци са пристигнали у нас за празниците, а има и много пътуващи от Гърция към Румъния. От "Пътна полиция" предполагат, че колони от автомобили ще се образуват на Благоевград и по АМ "Тракия".

"Навсякъде имаме допълнителни екипи, които ще осигуряват пропускливост на движението и ще предотвратяват образуването на задръствания и струпвания", посочиха от Пътна полиция. 

Създадена е организация за нормалното придвижване, като на влизане в София от Владая е създадено реверсивно движение. Осигурени са две ленти за влизане в София. Целогодишно и тази година продължава реверсът да е валиден.

В столицата са осигурени служители, които да подпомогнат движението при натоварване по основните булеварди. На АМ "Хемус" при тунел "Витиня" също са осигурени служители, като при струпване на коли ще бъде създадена организация на движението с приоритет да се пропускат автомобилите в посока София и да бъдат предотвратени задръствания.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК