Облачността намалява, максималните температури - от 3 до 8 градуса

Ще застудее отново в неделя

02.01.2020 | 07:10 Редактор: Кристина Крумова

Вторият ден от 2020 г. започва с облаци над северните и над източните райони в България. Минималните температури ще бъдат от - 4 до + 1 градус. По-късно облачността ще намялава и над по-голямата част от страната ще бъде слънчево. Вятърът ще отслабва и ще бъде слаб от запад. Максималните температури ще бъдат от 3 до 8 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева

Над планините облачността ще бъде разкъсана, значителна преди обед над Стара планина. По високите части ще бъде ветровито със силни по билото на Стара планина до бурни ветрове от североизток. Температурата на височина 2500 м ще достигне - 10 градуса. На 1500 м очакваната най-висока температура ще бъде - 4, 5 градуса. 

В петък в котловините преди обед ще бъде мъгливо. През деня повече ще бъдат облаците над източните райони, а над западните и централните ще бъде предимно слънчево. Ще се затопли. В събота вятърът отново ще се усили, но времето ще остане меко. Облачността от запад ще се увеличава. През нощта срещу неделя ще превали дъжд в крайните западни и в североизточни райони.

Има условия за поледици и трябва да бъдем особено внимателни, ако решим да тръгнем на път. В неделя от север на юг ще застудява. Ще превали дъжд, а в Предбалкана и по високите полета - сняг. Следобед снеговалежите ще се усилват, в североизточните райони ще има навявания. 

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК