Водата в два пернишки квартала - с ешерихия коли

МВР разследва дали е имало кражба или авария в града

25.12.2019 | 10:02 Редактор: Ралица Братанова
Водата в два пернишки квартала - с ешерихия коли

Откриха ешерихия коли във водата в два квартала в Перник - тя е негодна за пиене. В три от взетите пет проби вода, предназначена за питейно-битови нужди, са открити несъответствия по показателите колиформи и ешерихия коли. 

От Регионалната Здравна Инспекция в града разпоредиха да бъде преустановено водоподаването в засегнатите места до възстановяване качеството на водата.

Извършват се ремонтни дейности от страна ВиК-Перник. Това се случва на фона на водната криза и режим в града и обявеното бедствено положение, заради безводието в язовир "Студена".

Предстои да се разбере авария или кражба на вода е имало след проведената вчера от МВР спецакция за кражба на вода в предприятието "Стомана" Перник. 

С багери и тежка техника униформени и прокурори нахлуха в пернишкия завод. Вътрешният министър Младен Маринов и този на икономиката Емил Караниколов бяха в града в рамките на действията на кризисния щаб. 

Двамата провериха създадената организация за обследване на трасето, част от което преминава през територията на "Стомана".

Снимка: Pixabay 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК