Облачна и ветровита събота преди Коледа

Максималните температури ще са от 8-9 в крайните северозападни райони, до 17-18 градуса на места

21.12.2019 | 09:00 Редактор: Юлия Христова
Облачна и ветровита събота преди Коледа

Югозападният вятър ще се усили, в Източна България ще е умерен и временно силен. Мъглите в повечето райони ще се разсеят, а от запад ще започне ново увеличение на облачността. Максималните температури ще са от 8-9 в крайните северозападни райони, до 17-18 градуса на места в Източна България, прогнозират синоптиците от НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е променлива, с повече слънце преди обяд. Ще духа умерен, след обяд и силен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 14-18 градуса. Температура на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна. След обяд на отделни места слабо ще превали. Ще духа силен, след обяд по откритите части и бурен запад-югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 11, на 2000 метра - около 5 градуса.

В неделя облачността ще бъде по-често значителна и на места ще превалява дъжд, повече като количество в Югозападна България. Вятърът ще се запази югозападен, в Източна България умерен и силен, и температурите ще останат високи, дневните - до 16-18 градуса.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК