Mъгла, катастрофа, тежко ранени и теч на метан на АМ "Тракия (Обновена)

Движението е временно спряно, автомобилите се пренасочват по обходен маршрут

19.12.2019 | 12:30 Редактор: Тодор Петров

Теч на метан след катастрофа между товарен и лек автомобил на автомагистрала "Тракия". Инцидентът е станал малко преди 10 часа в района на 141-ия километър.

Товарният автомобил е спрял рязко, бутилките с метан са се разместили и част то тях са се ударили в кабината. Винтилът на една от бутлките се е спукал и е започнало изтичане на метан, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Причината за катастрофата е гъста мъгла. Видимостта в района е под 100 метра. В Пазарджик, Пловдив и Стара Загора обстановката е изключително усложнена заради мъглата.

От МВР съобщиха, че вследствие на инцидента към момента има 4 ПТП-та и петима ранени, като двама от тях са в тежко състояние. 

Движението в района вече е пуснато и опасност за преминаващите няма. Заради мъглата станаха още катастрофи на магистрала Тракия. При тях са ранени седем души, двама от които тежко.

Силовото министерство взима сериозни мерки предвид предстоящите празници. Органите на реда ще следят дали шофьорите спазват ограничението на скоростта, дали шофират след употреба на наркотици и алкохол. От МВР се обърнаха и към пешеходците с призив да носят светли дрехи. Всички камери и устройства за следене на скоростта ще работят. 
 
От "Гранична полиция" очакват най-натоварено да е движението през ГКПП "Кулата", тъй като много наши сънародници са предпочели Гърция за празничните дни. А от "Пътната агенция" съобщиха, че са готови да реагират при влошаване на пътните условия.

Вижте повече в репортажа 

Харесайте страница ни във Facebook ТУК