От другата седмица - по-студено, новата година ще започне със сняг

Мъглите ще бъдат често явление в сутрешните часове

19.12.2019 | 08:25 Редактор: Ивет Арабова

Температурите над страната варират от -1 градуса за районите на Благоевград, София, Видин, до цели 6-7 градуса по Черноморието. На много места в западните части на страната, както и около Дунавската равнина мъглите ще бъдат често явление в сутрешните часове. 

Още следобед видимостта ще се подобрява. Над останалата част от страната облачността ще бъде разкъсана, увеличаваща се от запад. Максималните температури ще достигат отново нетипични стойности от 12 до 17 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Никол Коилова.

На Игнажден облаците ще се увеличат и главно в южните части на страната ще превали слаб дъжд. Следобед все пак облаците ще намаляват. В Източна България ще духа югозападен вятър и ще остане топло с температури около 10-12 градуса. В събота от запад отново ще се заоблачава. Сутринта в низините отново ще бъде мъгливо. 

В понеделник след временно спиране на валежите отново ще превали. Температурите ще се понижават. В нощта срещу вторник по високите западни полета, в Предбалкана и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. В периода след Коледа до Нова Година температурите ще продължат да се понижават в цялата страна. На много места в равнините се очакват превалявания от дъжд, а новата година ще ни посрещне и с превалявания от сняг. 

Вижте цялата прогноза във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК