Разказ за ужаса с работниците край АЕЦ "Козлодуй"

Все още не са ясни причините за инцидента, разследването продължава

17.12.2019 | 12:51 Редактор: Ивет Арабова

Изписаха един от пострадалите работници на строителна площадка на хранилище за радиоактивни отпадъци в Козлодуй. Други двама работници загинаха. Все още не са ясни причините за падането на арматурното скеле. Разследването на причините за фаталния инцидент продължава.

33-годишен мъж е един от пострадалите при падането на арматурното желязо на новоизграждащото се депо за ядреноактивни отпадъци в Козлодуй. Изписан е от болница, но е в шок. Разказал на своите близки за инцидента. 

"Нашето момче вика: "Така ми се свиха коленете, че все едно преса ни налега отгоре, няма къде да бегаме и един друг се питаме кой е жив и кой е мъртъв", разказа Катина, която е роднина на пострадалия.

Той се познавал се и с другите загинали и ранени работници.

"Само плаче, аз не мога да го укротя. Само плаче и вика "Благодаря, че съм жив и здрав покрай децата си", сподели пред репортер на Bulgaria ON AIR бащата на ранения работник.

"Представете си 70 тона да паднат върху вас в някакъв ров и вие се борите за живота си, благодарение на Господ той е оцелял и е излязал оттам и си направете извода как може да се почувства и в какво състояние е", каза съпругата на пострадалия мъж - Ивелина Славкова. 

От фирмата, която изпълнява строежа, заявиха, че също извършват проверка. 

"Още в деня на инцидента директорът на Държавното предприятие за преработка на ядрено активни отпадъци коментира, че ще си подаде оставката, ако се установи вина", обясни експертът по екология и безопасност в "Евробилд ООД" Мирослава Митрева.

Строителната площадка остава затворена, докато разследващите изяснят причините за инцидента.

Днес ще бъдат направени операции на единия ранен работник на краката и ребрата, които се оказаха счупени. Проверките продължават, мястото остава затворено. Очаква се днес от Инспекцията по труда да дадат изявление по случая, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК