Медицинските сестри: В бойна готовност сме!

Контролът ще започва отдолу нагоре, категорични са те

16.12.2019 | 21:55 Редактор: Кристина Крумова
Медицинските сестри: В бойна готовност сме!

Спешна среща на премиера Борисов с протестиращите медицински сестри. Тази вечер той ги извика в Министерския съвет.

Срещата продължи близо 2 часа, като на нея бяха обсъдени редица проблеми в сектор здравеопазване. В крайна сметка медицинските сестри решиха да вдигнат палатките, които бяха поставени в неделя.

"Основните акценти са всичко, което засяга здравеопазването, като преди всичко наблегнахме на контрола, стандартите и НРД", заяви участничката в преговорите Веселина Ганчева пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Медицинските  сестри ще очакват подписването на Националния рамков договор от премиера и министъра на здравеопазването, което трябва да се случи до четвъртък следващата седмица, за да разберат какво конкретно касае тях и каква точно е промяната. 

"Явно контролът не е достатъчно добър, след като ние сме на улицата. Ние ще засилим контрола, той ще започне отдолу нагоре чрез новосъздадения ни синдикат, за да можем да дадем тласък на колегите си да бъдат малко по-смели и да си отстояват правата", заяви Ганчева.

Според нея намаляването броя на болниците може би е решение, но трябва да е много прецизирано, така че да не се засегнат бедните и отдалечените райони.

"Оказа се, че в нашата дуржава няма институция, която да знае как да вдигне заплатите на медицинските сестри", сподели тя.

И добави, че съсловието е в бойна готовност. 

"Имаме готовност за реакция по всяко време", категорична беше Ганчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК