Разследват болницата в Хасково за отчетени, но непоставени стентове

Проверката е започнала след сигнал на ДАНС

12.12.2019 | 19:18 Редактор: Ивет Арабова

Разследват хасковската болница за източване на средства от здравната каса. Прокуратурата е получила сигнал, че в болницата се отчитат стентове, които обаче не са поставяни. 

При днешната проверка разследващите откриха 23 медицински изделия, които реално не са били поставени на пациенти. Разследването в хасковската болница е по сигнал на ДАНС. Проверката е започнала вчера вечерта.

"Към момента нито на лекари, нито на пациенти конкретни можем да дадем допълнителна информация. Открити са 23 алуминиеви стента, със съответни номера. Тепърва ще установяваме дали са били предназначени и изписани на някой, за кого, от кого и другите подробности", обясни говорителят на Районната прокуратура Христина Джисова.

Стентовете са изписани на пациенти и за тях е било платено от Здравната каса, но поради техническа причина, не са могли да бъдат поставени. От болницата са нзначили собствена проверка по случая. 

"Най-важното нещо е, че може да навреди на имиджа на хасковската кардиология, което не би следвало да се случва, но това ще бъде крайният ефект на цялата работа, а не трябва да е така. Тя е едно много добре работещо отделение и звеното е изключително добре работещо", категоричен бе директорът на МБАЛ-Хасково д-р Георги Гелов.

По случая е образувано досъдебно производство за документна измама.

Вижте повече в репортажа!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК