Разследват сигнал за насилие над 2-годишно дете в Ловеч

Майката твърди, че то се е прибрало със синина на рамото

11.12.2019 | 18:08 Редактор: Ралица Братанова

Отново сигнал за случай на насилие над дете в ясла - този път в Ловеч. Според майката на 2-годишно момиченце то се прибрало вкъщи от забавачката със синина на рамото. 

Силно раздразнено и неконтактно с близките си. Такова е било детето, след като е взето от втора група на детска ясла "Патиланци" в Ловеч.

"Като я съблякох видях на дясното рамо синина, при което първо помислих, че се е ударила с нещо, попитах я дали е играла с някое дете, дали се е скарала. Тя абсолютно отказваше да говори, отказваше да се храни вечерта, много трудно я приспах, цялата нощ беще неспокойна, ревеше, пищеше на сън", сподели майката на момиченцето.

На следващия ден тя е поискала среща с персонала на групата, но директорката на яслата е отказала. В същото време детето не е подобрило и се е наложило консултация с педиатър и психотерапевт. 

Заради синината на рамото е издадено медицинско от съдебен лекар. Детето е посещавало яслата два дни, като според директорката е било спокойно. 

Според директорката проблем в яслата няма, няма и оплаквания от родители 

Води се разследването по случая, а Районната прокуратура в Ловеч вече е образувала досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК