Вятър, дъжд и сняг очакваме в края на седмицата

Условия за поледици. Шофирайте внимателно!

11.12.2019 | 08:15 Редактор: Кристина Крумова

Минималните температури ще бъдат от минус 1 до 4 градуса. Предиобед ще вали дъжд и сняг в южните райони, а следобед мокър сняг ще вали и над Дунавската ралнина. По-интензивни и значителни по количество ще бъдат валежите в Рила и Родопите. Вятърът ще бъде слаб от североизток, а максималните температури - от 4 до 9 градуса. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Мъглата, която покри цялото Софийско поле през последните два дни, днес се вдига. Причината е средиземноморски циклон, който ще донесе силен вятър в нашата страна. Освен вятърът идват и превалявания от дъжд и сняг. 

Жълт код за гъста мъгла е в сила днес за почти цялата страна. Предупреждението е за 15 области - цяла Северна и Северозападна и област Благоевград, съобщи НИМХ В низините и котловините ще има ниски облаци и мъгла. В столицата въпреки, че вятърът донякъде успя да разсее мъглата от фините прахови частици, въздухът остава опасен.

Валежи от дъжд и от сняг ще има днес в Прибалтика и в централноеврпейските страни. Над Южните Балкани по-интензивни валежи се очакват в Южна Гърция. По-интензивни се очакват да са във Франция и в Германия. Силните ветрове там също не са изключени. Слънчево обаче ще се задържи в Испания и в Португалия. 

В четвъртък преваляванията в източната половина от страната ще продължават, а на запад ще спират. Облачността ще се задържи значителна. В петък ще има временно разкъсване на облачността. Следобед отново от запад облаците ще се уплътняват и през нощта срещу събота в западните райони ще вали дъжд с условия за поледици. 

В събота валежите от дъжд и сняг ще бъдат често явление. В неделя обаче можем да очакваме повече слънчеви часове на територията на нашата страна, както и леко затопляне. Днес ще се радваме и сравнително високи за сезона температури. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК