Последно сбогом с неповторимата Стоянка Мутафова

България скърби за обичаната от всички актриса

09.12.2019 | 12:46 Редактор: Тодор Петров

България се прощава с голямата актриса Стоянка Мутафова. Колеги, приятели и всички, които се възхищаваха на неуморимия ѝ дух и талант, се стичат в Сатиричния театър. Мутафова почина на 97-годишна възраст след боледуване във ВМА.

От сутринта Сатирата отвори сцената си за всички, които искат да си вземат последно сбогом с любимата на няколко поколения кралица на комедията.

Много от хората си спомниха с усмивка за актрисата, за която казват, че не би била съгласна с печалните думи, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"Носеше в себе си заряд колкото за една-две Българии и Европи. Такова чудовищно излъчване", сподели директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов. 

"Дълбок поклон пред паметта на великата българска актриса. От сцената тя ни завладяваше с океан от емоции. Така ни завихряше, че никой не можеше да остане равнодушен пред нейната сила", каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Министърът на културата Боил Банов заяви, че със смъртта на Стоянка Мутафова си е отишла една епоха. Президентът Румен Радев, премиерът Бойко Борисов, всички водещи политически партии и примата на българската музика Лили Иванова изпратиха венци и цветя.

Вижте във видеото какво споделиха част от колегите и близките на Стоянка Мутафова.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК