С настъпване на зимата - сигнали за мръсотия, кал, неподдържани улици

Ако видите нередност, алармирайте в платформата на Helpbook

03.12.2019 | 14:23 Редактор: Анисия Иванова
С настъпване на зимата - сигнали за мръсотия, кал, неподдържани улици

С настъпването на зимата в платформата на Helpbook.info зачестяват сигналите за мръсни, кални, неподдържани улици.

За проблемите в "Цветния квартал" във Варна пише наш потребител от изминалата седмица. След стартиране на дейности по поправяне на тротоари и изграждане на бордюри става ясно, че паркирането в квартала става абсолютно невъзможно.

Според него трябва предварително да се помисли за осигуряване на паркоместа, защото едва ли има някой, който живее в този квартал да е доволен от това, което се случва. Ето какво пише още той:

"Първо, тези ремонти са започнали преди 2 месеца, през което време улиците и тротоарите стоят разкопани и почти нищо не се прави.

Освен разкопките, в които трябва да газим има и нахвърляни големи преспи от пясък, изкопана пръст, камъни и купчини бордюрни блокчета и тротоарни плочки, които трябва да заобикаляме и прескачаме.

На мен като млад човек ми е трудно да стигна сутрин до спирката на автобуса, която е през 2 блока, представям си как минават възрастните хора. В интерес на истината, виждал съм сутрин работници, но те обикновено се подпират и не правят нищо.

Новоположените плочки, които виждам от едната сутрин до другата (ако въобще има такива) по тротоара, по който минавам, са в разстояние на метър - два. Не знам дали на работниците им се плаща на работно време, а не на свършена работа и затова не си дават много зор и няма ли началник на обекта, който да ги следи, но мисля, че тези работи трябва да се проверят."

За кал и мръсотия в район "Слатина" пише друг наш потребител. От няколко месеца в близост до улица в квартала се е оформил алтернативен "път" - кален и мръсен, който с всеки изминал ден става все по-голямо калище.

Автомобили ежедневно преминават през него, за да спестят задръствания и да съкратят времето за придвижване, като разнасят мръсотия из целия квартал.

Преди време се наложил ремонт на канавката в близост, като "пътят" е бил затрупан и затворен. Положението в сегашния момент е по-лошо и от преди. Авторът на сигнала моли за предприемане на незабавни и адекватни мерки, така че това трасе да бъде затворено завинаги.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook

Харесайте страница ни във Facebook ТУК