fallback

Фандъкова за данъците: Не очаквам непопулярна мярка да се приеме охотно

Според нея тези, които искат градът да се развива, ще я подкрепят

30.11.2019 | 15:30 Автор: Ралица Братанова

Никой политик не очаква, че когато предложи непопулярна мярка тя ще се приеме охотно от обществото, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова преди началото на Международния ендоваскуларен конгрес с домакин проф. Иво Петров.

"Вярвам, че хората, които искат да развиваме града си, които искат децата ни да дишат по-чист въздух, ще подкрепят дори и непопулярните мерки за това по-замърсяващите, по-мощните коли да плащат малко повече отколкото досега", каза Фандъкова цитирана от "Фокус".

По думите ѝ увеличението е минимално, но знакът и посоката са тези, които би следвало всички политици, които твърдят, че искат да работят за по-чист, за по-добри улици кварталите да подкрепят. 

Според нея политиците трябва да слушат повече експертите, за да има по-голям успех за цялото общество.

"Във Вашата работа и работата на кметовете на общини има нещо общо. Всички ние работим за подобряване на качеството на живот на хората. Ние сме длъжни да променяме средата, така че да бъде по-добра за хората, а вие работите за по-високо качество на живот чрез грижата за най-важното – здравето. Здравето и активността на хората, възможността им да живеят по-добре и в основата на развитието на градовете, страните и на обществото като цяло", каза още кметът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback