Фандъкова за данъците: Не очаквам непопулярна мярка да се приеме охотно

Според нея тези, които искат градът да се развива, ще я подкрепят

30.11.2019 | 15:30 Редактор: Ралица Братанова
Фандъкова за данъците: Не очаквам непопулярна мярка да се приеме охотно

Никой политик не очаква, че когато предложи непопулярна мярка тя ще се приеме охотно от обществото, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова преди началото на Международния ендоваскуларен конгрес с домакин проф. Иво Петров.

"Вярвам, че хората, които искат да развиваме града си, които искат децата ни да дишат по-чист въздух, ще подкрепят дори и непопулярните мерки за това по-замърсяващите, по-мощните коли да плащат малко повече отколкото досега", каза Фандъкова цитирана от "Фокус".

По думите ѝ увеличението е минимално, но знакът и посоката са тези, които би следвало всички политици, които твърдят, че искат да работят за по-чист, за по-добри улици кварталите да подкрепят. 

Според нея политиците трябва да слушат повече експертите, за да има по-голям успех за цялото общество.

"Във Вашата работа и работата на кметовете на общини има нещо общо. Всички ние работим за подобряване на качеството на живот на хората. Ние сме длъжни да променяме средата, така че да бъде по-добра за хората, а вие работите за по-високо качество на живот чрез грижата за най-важното – здравето. Здравето и активността на хората, възможността им да живеят по-добре и в основата на развитието на градовете, страните и на обществото като цяло", каза още кметът.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК