Дъждовете продължават, вземете си чадър!

Максималните температури през днешния ден ще бъдат между 9° и 14°

28.11.2019 | 08:05 Редактор: Василена Василева

Облачността временно ще се разкъсва и намалее. По-късно през деня от запад обаче отново ще започне да се увеличава. Вечерта в северозападните райони, а през нощта срещу петък на много места и в останалата част от страната, ще превали дъжд. Това прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и температурите ще се повишат. Максималните ще бъдат между 9° и 14°, в районите в близост до северните склонове на планините и в Югоизточна България до 17°, в София около 15°. 

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца. През деня още ще се понижи. 

Над Черноморието облачността около обяд също временно ще намалее, но през нощта срещу петък отново ще се увеличи. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са около 14°-17°. Температурата на морската вода е 15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е предимно значителна и над 2000 ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 11°, на 2000 метра - около 4°. В петък ще има променлива облачност, сутринта все още на места в Източна България ще превалява, след обяд краткотрайни превалявания са възможни на отделни места в планините. Вятърът ще се обърне от запад-северозапад, в Дунавската равнина ще е умерен, временно и силен. 

В събота облачността ще е променлива, по-често значителна, на места ще има и превалявания. Ще бъде ветровито и ще нахлува сравнително студен въздух. В неделя минималните температури ще са около нулата, максималните - до 10°. Вероятността за валежи е малка. Вятърът ще отслабне и до вечерта ще се ориентира от юг.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК