Извънредно! Двама загинали при взрив в "Пирогов"

Работи се по версията за избухване на кислородна система

27.11.2019 | 07:11 Редактор: Кристина Крумова

Пожар избухна тази сутрин в спешната болница "Пирогов" в столицата. Починали са двама мъже на 68 и 55 години. Загиналите са били пациенти на болницата. Над 15 са пострадалите, а около 80 души са били изведени от лечебното заведение.

Сигналът за инцидента е подаден около 4 часа в стая на Второ вътрешно отделение, което се намира на втория етаж в болницата.

На място са изпратени 36 полицаи и 12 пожарни автомобила. По спешност пристигнаха здравният министър Кирил Ананиев и вътрешният министър Младен Маринов.

Най-вероятно причината за пожара е избухване на кислородната система, която е подавала кислород на един от тежко болните, настатени в отделението. Не е ясно дали става въпрос за техническа неизправност.

Вследствие на взрива се е срутила и стена в отделението. Това срутване е причината разследващите все още да не могат да влязат на мястото, където се е случил инцидентът. Към момента тече обезопасяване на мястото.

Евакуираните са настанени в други отделения на болницата. Категорично се изключва версията за терористичен акт.

Адекватните реакции на служителите в "Пирогов" са предотвратили по-голяма трагедия, увери директорът на болницата проф. Николай Габровски.

"Пирогов" откри гореща телефонна линия, на която всички близки на пациенти могат да се обаждат, за да потърсят информация за тях - 029154540.

Към момента работният процес в болницата тече нормално, информираха екипи на Bulgaria ON AIR.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК