fallback

ЕП разглежда искането за сваляне на имунитета на Йончева

Нинова призова социалистите да подкрепят евродепутата

26.11.2019 | 19:36 Автор: Ралица Братанова

Ще остане ли Елена Йончева без имунитета си на евродепутат, както иска българската прокуратура? Председателят на Европейския парламент потвърди, че е получено такова искане. То е изпратено до правната комисисия на парламента.

Йончева излезе с позиция в социалните мрежи по въпроса.

"Това е рутинна процедура. Искам да благодаря на българската прокуратура за предприетите стъпки. Убедена съм, че това е пътят, по който ще се докаже, че тези обвинения са абсурдни. Ще напомня, че в българския парламент дадох съгласие за свалянето на имунитета ми. Смятам, че това е в интерес случаят да бъде решен максимално бързо". Това написа във Facebook тя.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова социалистите да подкрепят Йончева в Европейския парламент.

"Вярвам в невинността на Елена Йончева. Депутатите на "БСП за България" в Европейския парламент я подкрепят единодушно – така, както направихме депутатите в Народното събрание в България. Председателят на групата Петър Витанов ще представи позицията ни пред групата на социалистите и демократите в Европейския парламент", написа лидерът на червените в своя профил.

Тема номер едно в Страсбург пък е гласуването на новия състав на Европейската комисия. Съветът на ЕС одобри новите комисари. Очаква се ЕК да започне работа от 1 декември.

Лондон не излъчи свой еврокомисар и затова Брюксел започна санкционна процедура срещу Великобритания.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страница ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback