Helpbook алармира за проблема с бездомните кучета

Ако видите нередност, подайте онлайн сигнал в платформата

19.11.2019 | 14:06 Редактор: Анисия Иванова
Helpbook алармира за проблема с бездомните кучета

В днешния обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info отново ще обърнем внимание на проблема с бездомните кучета. От получените сигнали става ясно, че темата не е регионална, а национална.

Ето какво ни пише наш потребител от Ловеч: "Пиша ви с надежда, че ще обърнете внимание на това писмо, отнасящо се за безопасността на гражданите в града. Става въпрос за една група бездомни кучета, които се подвизават на входа на квартал Дръстене (точно след кръстовището до детската градина). Тези кучета са особено агресивни, склонни да захапят почти всеки колоездач, преминаващ оттам. В момента, в който те видят колоездача, те като един тръгват да лаят и да го гонят, като при това положение може да предизвикат ужасна катастрофа с моторно превозно средство. Аз бях потърпевш два пъти вече и добре че засилих скоростта, за да им избягам с риск да катастрофирам! Моля ви да придвижите сигнала по съответния ред до съответните органи, които да приберат тези кучета, където им е мястото - в някой приют и да бъдат използвани за охрана или нещо по-полезно. Нека да не се чака да се случи нещо много лошо и чак тогава да бъдат предприети мерки!“, се моли в сигнала.

Това са само малка част от постъпилите сигнали при нас. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook. Платформата ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: Helpbook, архив

Харесайте страница ни във Facebook ТУК