Фандъкова и новата местна власт в София положиха клетва

СОС обеща - ще работи в полза на столичани

12.11.2019 | 12:46 Редактор: Василена Василева

Новият стар кмет на София Йорданка Фандъкова положи клетва на тържественото заседание на Столичния общински съвет. Това ще бъде четвъртият мандат за нея като кмет на София.

За първи път тя встъпи в длъжност през 2009 г., като стана първата жена на този пост.

Тържественото заседание беше открито и ръководено от най-възрастния общински съветник - Грети Стефанова от "Демократична България".

Общо 61 общински съветници, 24 районни кметове и 31 кметове на кметства също се заклеха.

Те, както и Фандъкова обявиха, че във всичките си действия ще се ръководят от интересите на гражданите и ще работят за тяхното благоденствие.

Сред новите общински съветници са доскорошният депутат и лидер на "Атака" Волен Сидеров, както и загубилите кметските избори арх. Борислав Игнатов от "Демократична България" и Борис Бонев от "Спаси София".

"В мое лице и в лицето на областната администрация за всяка идея, действие и позиция - в полза на столичани, ще намерите подкрепа. Пожелавам ви смислени дискусии, отговорни решения и мандат, който не просто ще постигне повече, а ще направи качествено и различно управлението на София и ежедневието на софиянци", пожела областният управител на София Николай Пехливанов.

А Фандъкова обяви, че до месец ще предложи на СОС структурни промени в работата на общината.

 "Бъдещето на този град е по-важно от рейтинга, на която и да е партия, на която и да е персона. Казвам го и от позицията на човек, който 10 години е бил кмет - в историята на този град остават само решенията, останалото е суета, в която не трябва да позволим да се препъваме", коментира тя.

Кметът добави, че ще предложи да има и нови ресорси -  строителство, дигитализация и инвестиции, транспорт, защото това са големите мотори на промяната за София.

Фандъкова призна, че очаква от новия общински съвет да се структурира бързо и да заработи с темпото, което хората очакват.

Според нея София няма време за губене в партийни боричкания и хаотични движения.

"Минахме през тежка кампания, в която се казаха много неща. И истини, и лъжи. Едно обещание обаче ни обединяваше – обещанието за промяна не за един или друг, а промяна за града. А промяната за София е единствено в развитието и в реалната работа, защото промяната не е лозунг, а посока и цел. За нея е нужна смелост и ясен поглед над злободневието на деня, над дребните сметки, над евтината популярност",  обърна се тя към новите общински съветници.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК