Чака ни облачна и дъждовна седмица, сутрин ще има мъгли

Температурите ще се задържат около 20 градуса

11.11.2019 | 08:05 Редактор: Ивет Арабова

Сутрешни мъгли и минимални температури от 8 до 13 градуса ни очакват днес. Денят започва с облаци по Черноморското ни крайбрежие и повече слънце в западните части на страната. Предиобед ще се наслаждаваме на слънчево време. Следобедът обаче ще е с повече облаци и с условия за превалавания в Родопите и в Странджа. Вятърът ще бъде слаб от югоизток. Максималните температури - от 15 до 21 градуса, а на север от планините градусите са дори по-високи, стигащи до 22-23.

Най-силни през уикенда бяха дъждовете над Видин – 30 литра на квадратен метър и сравнително по-малко над Монтана – от 4 до 10 литра на кв/м. А днес се очаква на много места над Северозападна и Централна България да превали дъжд, придружен и от гръмотевици. Не е изключено и валежите да са придружени от суграшица, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Градушка падна и над Белоградчик. Ледените късове много бързо засипаха улиците. Нещо доста необичайно за ноември месец. В района се разрази и гръмотевична буря. 

Във вторник ще има разкъсана облачност с условия за следобедни превалявания в Родопите. В нощта срещу сряда ще валят интензивни дъждове в Югозападна България. В сряда и в четвъртък ще бъде ветровито с чести валежи главно в западните и в крайните южни райони. В петък ще превали в западните и централни части от страната. Въздушната маса над страната постепенно ще се стабилизира. От събота сутрешните мъгли ще бъдат краткотрайни , а през деня ще има много слънце. Дневните температурите в традиционно най топлите места у нас ще достигат 18-19 градуса. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК