Борисов, Радев и Караянчева с поздрави за 10 ноември. Какво казаха?

Различни промени видяха премиерът и президентът

10.11.2019 | 13:10 Редактор: Ралица Братанова

Политически поздрави по повод 30-годишнината от падането на комунистическия режим отправиха от институциите у нас. 

Премиерът Бойко Борисов излезе с видео обръщение за датата 10 ноември. Във Facebook историческия ден отбелязаха и президентът Румен Радев, както и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"По време на Прехода преминахме през редица трудности" – така започва поздравът на премиерът Бойко Борисов за 30-тата годишнина от падането на комунистическия режим и началото на прехода. 

Сред постигнатото до момента премиерът напомня членството на страната ни в НАТО, ЕС, свободното пътуване по света, ръстът на БВП и рекордно ниската безработица. 

Друга нотка в промяната обаче видя президентът Румен Радев, който отново във Facebook написа:

"Преди 30 години България пое с ентусиазъм по нов път. Надеждата за по-добър живот обаче се сблъска с дълбоки обществено-икономически сътресения, за които българите платиха висока цена. Резултатите от дългия път към демокрация и пазарна икономика все още будят повече тревога, отколкото успокоение. Реалната промяна, която да осмисли живота и да даде перспектива на всеки български гражданин, зависи от всички нас".

С "Вятърът на промяната" пък председателят на Народното събрание Цвета Караянчева отбеляза датата 10 ноември, в която вложи и личен сантимент. 

"Преди тридесет години на този ден новините валяха една след друга дори в родилния дом, където очаквах дъщеря си и се опитвах да си представя какво бъдеще я чака. Преди тридесет години на тази дата всеки от нас мечтаеше. Днес правим равносметка доколко са се сбъднали мечтите ни. Разбира се, че не са се сбъднали толкова, колкото ни се иска. Днес сме по-предпазливи, искам да вярвам, че сме станали по-отговорни. Времената се променят непрекъснато, нека да внимаваме за посоката", написа Караянчева.

Снимка: Bulgaria ON AIR

Репортаж на Христиана Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК