От парламента към кметствата - шестима депутати сменят длъжността

Сред народните представители има и такива, които не успяха да се доберат до поста градоначалник

06.11.2019 | 17:30 Редактор: Ралица Братанова

След местния вот шестима депутати напускат парламента, за да станат кметове. Други опитаха, не успяха и ще останат в Народното събрание. 

От парламента към кметството в Перник. Червеният депутат Станислав Владимиров застава начело на града, след като победи Ваня Церовска от ГЕРБ в кметската надпревара.

Д-р Христо Грудев пък става кмет на Асеноврад след два депутатски мандата. 

Носталгия към червения килим изпитват и двамата нови кметове. На местно ниво обаче също имали с кавко да допринесат. Станислав Владимиров новият кмет на Перник 

"Със сигурност ще има някаква носталгия, много хубави моменти съм изживял тук с моите колеги, въпреки острите сблъсъци, но аз съм енергичен човек и ще се чувствам добре в местната власт", разказва Владимиров.

Сред депутатите има такива, които се опитаха, но не се добраха до кметския пост. След като не успя в битката за Велико Търново, доц. Милен Михов от "Обединени патриоти" се връща в Народното събрание с нови сили.

Междувременно днес парламента клетва положиха двама нови депутати. Мария Цветокова от "Обединените патриоти" идва на мястото на подалия оставка Волен Сидеров. 

На място на бившия депутат Лиляна Павлова пък застава следващият в листата на ГЕРБ - Румен Тошев. Самата Павлова вече е вицепрезидент на Европеската инвестиционна банка.

Репортаж на Милена Енчева.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК