Времето остава топло за ноември, градусите - до 25

Вятърът ще е югозападен и ще отслабне

05.11.2019 | 07:55 Редактор: Василена Василева

Денят ще бъде слънчев и ще остане топло за сезона, с максимални температури между 20° и 25°. Вятърът ще е югозападен и ще отслабне. Минималните температури ще са около 5-6° на места в западните райони. До 15-16° ще достигат по морския бряг.

Облачно ще е сутринта над източните райони. Вятърът ще се задържи от югозапад и ще е слаб, в планинските райони – до умерен. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с по-значителна облачност в сутрешните часове. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са между 21° и 24°. Температурата на морската вода - 17°. Вълнението на морето преди обяд ще е 3 бала, след пладне ще отслабне, в повечето райони до 2 бала. 

Над планините също ще е слънчево. Ще духа до умерен, по високите и открити части и временно силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра – около 18°, на 2000 метра – около 11°. 

До края на седмицата времето в страната ще бъде динамично. Температурите ще са значително по-високи от обичайните за първото десетдневие на ноември. 

През повечето дни вятърът ще е от юг-югозапад. Ще бъде ветровито, особено в Източна България, както и в районите, разположени в близост до северните склонове на планините. 

В средата на седмицата ще има разкъсана, предимно висока и средна облачност, значителна над крайните северозападни райони, където е възможно да превали. Ще остане с високи сутрешни температури, особено в Източна България - до 14°-16°, в Западна - между 6° и 11°, а дневните - в по-голямата част от страната над 20°. 

В петък в Западна България ще превали, на повече места и повече като количество - в Рило-Родопската област, където и ще прегърми.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК