Арх. Игнатов: Фандъкова има аура на крехка жена, добре влияе на избирателите

Новият общински съвет ще бъде много по-добър, заяви той

03.11.2019 | 21:49 Редактор: Ралица Братанова

След балотажа в София, на който се явиха Мая Манолова и Йорданка Фандъкова, по данни на Exit Poll старият кмет на столицата ще управлява и в следващите 4 години.

На първия тур третата позиция за най-много гласове бе заета от кандидата на "Демократична България" арх. Борислав Игнатов, който ще бъде част от новия Столичен общински съвет. Кандидати на партията обаче останаха в битката за районни кметове.

 "Нашите кандидати се представиха много добре. Очаквам в повечето райони да имаме победа", заяви Игнатов в студиото "Голямото наместване".

Той коментира, че е имал основание и не е гласувал на втория тур, тъй като срещу него е имало доста подмолни атаки, вероятно от щаба или на Манолова, или на Фандъкова.

"Ще си комуникираме на служебна основа в общинския съвет. Нашите предложения, които се появиха и в другите програми, ще ги изпълняваме заедно с всички останали за доброто на София", посочи архитектът.

Игнатов бе категоричен, че не би заел поста заместник-кмет, нито пост на председател на комисия, а ще работи единствено като общински съветник.

"Няма да съм опозиция, ние държим да реализираме програмата, която сме предложили, понеже тя е добра за софиянци и града. Смятам, че този общински съвет ще бъде много по-добър от предишния", изтъкна той.

Арх. Игнатов коментира, че е очаквал Фандъкова да бъде преизбрана в София.

"Госпожа Фандъкова по принцип е приятен човек. Тя има аурата на крехка, деликатна жена, което много добре влияе на избирателите. За съжаление по мое наблюдение зад нея, както и зад Манолова се крият едри големи мъже", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

По данни на Exit Poll 12,5% от избирателите, подкрепили кандидат-кмета на "Демократична България" на първия тур, на балотажа са дали гласа си за Мая Манолова.

"Това са обобщени данни, аз не им се доверявам. Нашите избиратели са интелигентни хора и всеки може да прецени със собственото си мнение. Не знам къде са подали гласа си, предполагам, че повечето не са гласували. Когато се поставим в ситуацията да избираме "по-малкото зло", знаем, че работата не е добре свършена и хората не са доволни", заяви Игнатов.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК