България гласува на балотаж! Ето как избираме кметове

В местните избори днес гласуваме с няколко бюлетини

03.11.2019 | 07:20 Редактор: Василена Василева
България гласува на балотаж! Ето как избираме кметове

В местните избори днес гласуваме с няколко бюлетини:

- бюлетина за кмет на община;

- бюлетина за районен кмет;

- бюлетина за кмет на кметство;

В градовете София, Варна и Пловдив гласуваме с бюлетина за кмет на община, бюлетина за кмет на район, а в кметствата към тези общини - с бюлетина за кмет на кметство.

Всяка бюлетина е отпечатана на бяла и непрозрачна хартия. На гърба ѝ има място за два печата на СИК. В долния ѝ ъгъл има 8-цифрен номер, който се откъсва по перфорацията от член на СИК след гласуването и поставянето от СИК на втория печат на гърба на бюлетината.

В бюлетината са вписани наименованията на всички партии, коалиции, местни коалиции регистрирали кандидати във Вашия изборен район за съответния вид избор и имената на независимите кандидати, ако има регистрирани такива, както и квадратче с "Не подкрепям никого".

В бюлетината за общински съветници, в дясната страна са очертани толкова кръгчета, колкото е максималният брой на кандидатите от една кандидатска листа на партия, коалиция или местна коалиция и съдържат трицифрения номер на кандидатите от съответната кандидатска листа.

Вашият глас ще е действителен, ако правилно отбележите Вашия избор.

Kмет на община, район или кметство

За кмет на община, район или кметство гласувате, като в квадратчето с номера пред имената на избрания от Вас кандидат с химикал, пишещ със син цвят, поставите знак Х или V.

"Не подкрепям никого"

Ако не желаете да подкрепите нито един кандидат на партия, коалиция, местна коалиция или инициативен комитет, в бюлетината за съответния вид избор може да поставите знак Х или V с химикал, пишещ със син цвят, в квадратчето с надпис "Не подкрепям никого".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страница ни във Facebook ТУК