Търговия с гласове в Драганово? Обитателите на ромската махала отричат!

Задържани са трима мъже, други 10 са заподозрени по друг сигнал в горнооряховското село

02.11.2019 | 19:00 Редактор: Василена Василева

Трима мъже са задържани за търговия с гласове в горнооряховското село Драганово. Утре там и в Горна Оряховица ще има балотаж. Още 10 лица, заподозрени за предизборна търговия по друг сигнал, бяха разпитвани в полицията. Жители на Драганово обаче отричат някой да им е предлагал пари, за да гласуват.

Mиналата седмица стана ясно, че двама жители на Драганово предлагат пари срещу гласуване за определен кандидат за кмет. Запознати твърдят, че вечерта преди първия тур на изборите, в съседната къща на единия от задържаните, са раздавани пари на гласоподаватели. Хората обаче твърдят, че не знаят в селото да има търговия с вот. 

Жители на ромската махала в Драганово, които отказаха да застанат пред камерата на Bulgaria ON AIR потвърдиха, че от три дни единият от обвинените - Абдула е в ареста в Горна Оряховица. 

Те също отричат, че в махалата има търгуване на гласове. 

Пред къщата на обвинения за търговия с вот Абдула обаче агресивни мъж и жена се опитаха да нападнат екипа на Bulgaria ON AIR.

Предстои в понеделник прокуратурата в Горна Оряховица да реши дали ще поиска постоянна мярка "задържане под стража" на aрестуваните. 

В полицията бяха разпитвани и 10 души по друг сигнал, свързан с купуване на гласове, но все още няма повдигнати обвинения. 

Проверяват се автомобили, имоти и се разпитват свидетели, за да се установи дали наистина са предлагани суми и в какви размери.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК