fallback

Любомир Дреков: Хората разграничават между конкретни решения и илюзорни обещания

Кандидат-кметът на "Лозенец" коментира проблемите и решенията в района

01.11.2019 | 21:25 Автор: Стефанка Митева

"Хората много ясно могат да разграничат между конкретните решения и илюзорните обещания", заяви кандидатът за кмет за район "Лозенец" Любомир Дреков в предаването "Денят ON AIR".

Според него предизборната кампания е станала кална, заради нападки между партиите и очерняне на кандидатите. Всичко това отвлича вниманието на гласоподавателите от програмата на кандидата и неговата визия. 

"Най-тежкото на тази кампания беше, че излязохме с нашата програма, в която конкретно са разписани идеите и проектите за всеки един от районите, а срещу нас нямаше нищо и се започна едно очерняне", коментира Дреков. 

Кандидат-кметът обсъди в ефира на Bulgaria ON AIR някои от проблемите и решенията на район "Лозенец".

"Оправихме почти изцяло базовата инфраструктура. Говоря за булевардите. Всички сгради на училища и детски градини са конструктивно укрепени. Започнахме саниране на сгради, направихме зелена зона, свалихме колите от тротоарите", изтъкна като част от проблемите, по които са работили и са разрешили. 

Новите идеи, които желаят да разработят, са свързани с подобряването на градския транспорт, проектиране на удължение на метрото, изграждане на трамвайна линия по Филип Кутев, но няма как всичко да се изпълни в рамките на един мандат, категоричен е Дреков.

Той обаче смята, че е възможно за това време да се изградят буферни паркинги в района и да се направят промени в закона, за да има повече пространство между сградите, които се строят.  

"Южните квартали, които попадат в район Лозенец няма в бъдеще да има чак такъв проблем, защото там където сега започва да се строи, е зона с нискоетажно застрояване. В жилищната част не остана къде да се строи", коментира кандидат-кметът по въпроса за презастрояването. 

Проблемите, за които сигнализират гражданите, най-често са свързани с липсата на тротоари и осветления и липсата на базови инфраструктура, но постоянно работят за решаването им, коментира на финала Дреков.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback