Политически престрелки: Манолова се закани да съди Борисов

Въпреки напрежението те поздравиха българите с празника на будителите

01.11.2019 | 17:54 Редактор: Юлия Христова

Мая Манолова се закани да съди премиера Бойко Борисов. Причината - негови изявления в навечерието на балотажа за кмет на София. В национален ефир премиерът коментира хора до Манолова и я обвини в стратегии с ромски избиратели срещу Йорданка Фандъкова. 

Премиерът Бойко Борисов обяви за среща на Мая Манолова в с. Волуяк, като я обвини, че там е уговаряла роми да кажат в неделя, че са гласували за Йорданка Фандъкова. Нарече това уйдурма, която му се готви. Манолова контрира, че там роми няма, а премиерът си служил с лъжи. 

"Били сме във Волуяк на среща с граждани, които имат проблеми, които премиерът е можел да разреши още когато е бил кмет. А уйдормите на първи тур ги правехте вие", посочи тя.

Борисов осъди и сигналите от страна на Манолова за купуване на ромски гласове и посочи, че,  "завличат прокуратурата" с тях. Обяви, че познава хората около Манолова и те били "нечистоплътни".

Посочи и човек, който му е поискал 3 милиона лв. за първите избори, на които се е явил през 2017 г., а сега работи за Мая Манолова. Спести името, но посочи, че фамилията му започва с Б. Бил се занимавал с това да мами политиците. 

Въпреки политическата престрелка и Бойко Борисов, и Мая Манолова поздравиха българите с празника на будителите.

Репортаж на Гита Манолова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК