Валери Симеонов сигнализира за брокери на гласове

Лидерът на НФСБ се срещна с главния прокурор и министъра на вътрешните работи

21.10.2019 | 21:30 Редактор: Ралица Братанова

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов внесе сигнали за брокери на гласове на среща с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов.

По време на разговорите беше поставен въпросът за гарантиране на честността на вота в изборния ден. Акцентът бе поставен върху Пловдив.

Предоставяйки новите сигнали, Валери Симеонов и членове на ръководството на НФСБ припомниха как на миналите местни избори през 2015 година резултатът в Пловдив бе обърнат в последния момент, а полицията - изтеглена от циганските махали. 

По време на срещата са били предоставени и сигнали за купуване на гласове в Благоевградска област. 

Главният прокурор Сотир Цацаров и министърът на вътрешните работи Младен Маринов са се ангажирали да проверят предоставените им сигнали, да проведат допълнителни разговори с директора на ОД на МВР в Пловдив старши комисар Йордан Рогачев, както и да бъде осигурено полицейско присъствие в махалите до края на изборния ден.

На второ място е бил поставен въпросът за спазването на Закона за шума през лятото и пасивното отношение на някои полицейски служители и началници. Конкретни сигнали са предоставени за Созопол.

В отговор на това Младен Маринов е информирал Валери Симеонов, че шефът на РПУ – Созопол е освободен.

Като цяло е отчетен положителен резултат от прилагането на Закона за шума. Предстои допълнително синхронизиране на действията на контролните органи за прилагането на закона в цялата му строгост. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК.