СЕМ освободи шефа на БНР Светослав Костов

И до момента не е ясно какво се случи на 13 септември, каза София Владимирова

17.10.2019 | 15:01 Редактор: Юлия Христова

Съветът за електронни медии прекрати мандата на генералния директор на Българското национално радио Светослав Костов. Членовете гласуваха единодушно отстраняването му, като обясниха, че той не се е справил със ситуацията.

"И до момента не е ясно какво се случи на 13 септември. Много се говори за системни, тежки нарушения. Аз, като член на СЕМ, не мога да си позволя да чакам системно такива нарушения ", каза председателят на СЕМ София Владимирова. 

"След като никой не може да поеме отговорност за спирането на радиото и не може да даде отговори защо нямаше излъчване на програма "Хоризонт", каква е моята гаранция, че това няма да се повтори?", попита тя

Антон Митов, директор на архива в БНР, ще е временно изпълняващ, реши СЕМ.  Той ще изпълнява длъжността, докато се насрочи конкурс за нов директор. Срокът за това е три месеца, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

Светослав Костов заяви за Новините ON AIR, че ще обжалва това решение. 

"Не знам дали от СЕМ са притеснени от резултата от проверките, които започнаха в радиото, и не искат реформите, които бяха залегнали в моята концепция само преди няколко месеца", отсече Светослав Костов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК