Разследват мъж, заплашил със смърт във видео Борисов и Цацаров

Борис Накев се представя за агент на ДС

14.10.2019 | 19:29 Редактор: Василена Василева

Прокуратурата проучва мъж, заплашил във видеоклип със смърт премиера Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Близките на Борис Накев, както той се представя, ще бъдат разпитани. Предстои да се установи дали той е опасен за себе си и за околните.

Като сюжет за театрално представление - мъжът разпорежда присъди за премиера, главния прокурор, Иван Костов и Евгени Минчев. Представя се за агент на Държавна сигурност и чете протокол от съдебно заседание. 

Видеото е качено в портал за видеообмен на 9 октомври. То е изпратено на пощата на вестник "24 часа". От редакцията сезират НСО, след което прокуратурата съобщава, че близките и съседите на мъжа ще бъдат разпитани, за да се установи дали той е опасен.

Проверява се и дали е лежал в психиатрично заведение, има ли предписано лечение и ако да - дали го спазва. 

Това не е първият случай с нашумели заплахи в интернет пространството. 

През март телевизионният оператор Теодор Николов от Варна публикува клип и снимка с въздушна пушка със закана, че "ще застреля Бойко", без да уточнява кой Бойко точно. 

Последваха разпити и претърсвяне на дома му. Варненската районна прокуратура започна досъдебно производство за хулиганство и закана за убийство към министър-председателя. 

Според юристи последният случай по-скоро ще мине само с предупредителен протокол.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК