Разследват мъж, заплашил със смърт във видео Борисов и Цацаров

Борис Накев се представя за агент на ДС

14.10.2019 | 19:29 Редактор: Василена Василева

Прокуратурата проучва мъж, заплашил във видеоклип със смърт премиера Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. Близките на Борис Накев, както той се представя, ще бъдат разпитани. Предстои да се установи дали той е опасен за себе си и за околните.

Като сюжет за театрално представление - мъжът разпорежда присъди за премиера, главния прокурор, Иван Костов и Евгени Минчев. Представя се за агент на Държавна сигурност и чете протокол от съдебно заседание. 

Видеото е качено в портал за видеообмен на 9 октомври. То е изпратено на пощата на вестник "24 часа". От редакцията сезират НСО, след което прокуратурата съобщава, че близките и съседите на мъжа ще бъдат разпитани, за да се установи дали той е опасен.

Проверява се и дали е лежал в психиатрично заведение, има ли предписано лечение и ако да - дали го спазва. 

Това не е първият случай с нашумели заплахи в интернет пространството. 

През март телевизионният оператор Теодор Николов от Варна публикува клип и снимка с въздушна пушка със закана, че "ще застреля Бойко", без да уточнява кой Бойко точно. 

Последваха разпити и претърсвяне на дома му. Варненската районна прокуратура започна досъдебно производство за хулиганство и закана за убийство към министър-председателя. 

Според юристи последният случай по-скоро ще мине само с предупредителен протокол.

Харесайте страница ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 0
Mama
преди 7 месеца
Ами,забавлява се и прави театър ,всъщност. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Борис
преди 2 години
Познавам го, това е Борис. Момчето е много интелигентно, но за съжаление психически отклонения. От както го познавам, винаги се е държал човешки и е бил добър човек, въпреки психопатската маска, която носи. Просто тръгна по грешен път . Не виждам никаква опасност за Борисов и Цацаров, могат да бъдат спокойни, че са окрали и излъгали народа и сега никой няма да ги убие. Вярвам обаче, че на онзи свят ще ги съди, който трябва Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 1
Мими
преди 3 години
Ама, то момчето започва така:,, Това е театрално постановка,,.Т. Е. Бъзик. Сигнализирай за неуместен коментар