Очаква ни слънчев октомврийски ден с температури между 21 и 26 градуса

В петък облачността ще е променлива

10.10.2019 | 08:00 Редактор: Василена Василева

Слънчево ще бъде времето и през днешния ден. Температурите ще са между 21 и 26 градуса. В сутрешните часове на места в низините и котловините на Южна България видимостта ще бъде намалена. По-значителни увеличения на облачността ще има привечер над северозападните райони от страната. През нощта срещу петък на места там ще превали. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Ще духа слаб, в Дунавската равнина – умерен западен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 21° и 26°, в София - около 22°. 

По Черноморието също ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен западен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 22°-24°. Температурата на морската вода - 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Над планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, по високите и открити части – до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра – около 11°.

В петък облачността ще е променлива, над Североизточна България и Рило-Родопската област по-често значителна облачност. На места, главно там ще превали. Ще духа слаб до умерен северозападен, по-късно през деня в Източна България - североизточен вятър. 

Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 18° и 23°. Привечер облачността над по-голямата част от страната ще намалее. 

В събота и неделя ще бъде предимно слънчево. Сутрин на места ще има ниска облачност. Вятърът ще отслабне. Отново ще се затопли и максималните температури в неделя ще са предимно между 20° и 25°.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК