ВУЗФ събира водещи експерти на конференция по кръгова икономика

Професори от Италия и Кипър ще се включат в конференцията

09.10.2019 | 11:38 Редактор: Ралица Братанова
ВУЗФ събира водещи експерти на конференция по кръгова икономика

Лабораторията за научно-приложни изследвания към Висшето училище по застраховане и финанси ВУЗФ Lab организира международна конференция на тема "Кръгова икономика и устойчиви финанси". Тя ще се проведе на 24 октомври от 10.30 часа в 501 зала на висшето училище. По време на нея ще бъдат засегнати важни въпроси, свързани с кръговата икономика и проблемите пред развитието ѝ у нас. 

Конференцията ще протече в два последователни панела, а целта ѝ е да осъществи ефективна и градивна дискусия между едни от най-големите експерти в сферата, на базата на която да се изготви доклад с конкретни решения на поставените проблеми. 

Първият панел ще бъде посветен на начините на финансиране на кръговата икономика и ролята на банките и застрахователните компании в целия този процес. По какъв начин преходът към кръгова икономика се отразява на застрахователния бизнес и какви са тенденциите на капиталовите пазари са част от въпросите, които ще бъдат дискутирани на 24 октомври.

Втората част от конференцията ще обърне внимание на устойчивостта на финансите и дисбалансите във външнотърговската политика на България, конкурентоспособността на българския износ и добрите практики в импортно и експортно ориентираната икономика. 

Основни доклади по време на форума ще изнесат проф. д-р Виржиния Желязкова и проф. д-р Даниела Бобева от ВУЗФ. Сред специалните международни гости, които ще представят своите изследвания, са проф. Джовани Ладжоя и доц. д-р Теодоро Галучи от италианския университет Алдо Моро в Бари, проф. Паникос Путзиурис - ректор на университета в Централен Ланкашър, Кипър, (UCLan Cyprus) и преподавател в Judge Business School , University of Cambridge.

В конференцията ще вземат участие водещи икономисти от България и чужбина, финансови експерти и анализатори, експерти в областта на кръговата икономика и устойчивите финанси, представители на държавните институции, бизнеса, академичните и научните среди от България и Европа.

Организирането на международната конференция е част от дългосрочната мисия на  ВУЗФ и на Лабораторията за научно-приложни изследвания към университета да създадат трибуна за провеждане професионални дискусии, които да произвеждат ефективни  решения и правилни модели за реформи в здравния, финансовия, данъчния, икономическия и други сектори.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

Международната конференция се организира с подкрепата на:

Генерален партньор: “ОЗК – Застраховане АД

Партньори: Централна кооперативна банка АД, Тексим Асет Мениджмънт ЕАД, ЗАД Булстрад Виена Иншурънс Груп АД

Медийни партньори на конференцията са Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria и Bulgaria ON AIR.

Повече информация за събитието можете да откриете на https://vuzflab.eu/.