На юг - валежи, затопляне ни чака в четвъртък

Нова валежна зона навлиза над Европа

08.10.2019 | 08:00 Редактор: Ивет Арабова

Сутринта започва с температури от 5 до 10-12 градуса. Преди обед над северните райони облачността ще бъде разкъсана, а над южните – значителна. В Южна България и по Южното Черноморие ще превалява слаб дъжд, който постепенно ще спира. Следобед от юг на север облаците ще се разкъсват и ще намаляват. Максималните температури ще са от 12 до 17 градуса.

Над Европа нова валежна зона навлиза от Атлантика към вътрешността на континента. От нея ще превалява над Западна и част от Централна Европа. Дъждовно ще бъде и над Скандинавския полуостров, а над северните части на Русия ще превалява дори и сняг.

Много слънчеви часове ни очакват в събота. А дотогава - в сряда над страната ще бъде слънчево. Утрото ще бъде прохладно, на места в низините с намалена видимост. През деня югозападен вятър бързо ще повишава температурите, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В четвъртък затоплянето продължава. Следобед над Западна България ще се заоблачи и на места около планините за кратко ще превали. В петък ще превали и на места в северните райони, а над южните ще си остане предимно слънчево.

Вижте видеото с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК