Банковите обирджии следили касиерката от месец, насочили се право към сейфа

В клона имало и други суми пари, но те взели само тази от него

07.10.2019 | 16:33 Редактор: Василена Василева
Банковите обирджии следили касиерката от месец, насочили се право към сейфа

Банковите обирджии, които в София задигнаха 185 хил. лв, наблюдавали касиерката на ограбения офис от месец. С тази задача бил натоварен единият от тях, на който пръв му дошла идеята за кражбата, забелязвайки, че служителката е небрежна в своите действия. Това съобщи шефът на СДВР Георги Хаджиев. Той и градският прокурор на София Емилия Русинова дадоха повече подробности по случая.

Навикът й бил, когато излиза от офиса, да заключва само входната врата, но не и трезора, където се намирали парите. И това било използвано като информация от крадците.

Час след обира бил задържан единият извършител - този, който наблюдавал касиерката. Той бил заловен с част от парите.

Вчера в дома си в кв. "Банишора" бил арестуван и човекът, който разработил ключа, с която крадците отключили вратата на офиса, като ключарят е обвинен в помагачество.

Издирват се още двама. Те са известни на полицията.

Трима от извършителите на грабежа са криминално проявени – за кражби и документни престъпления.

Прокурорката уточни, че близка на единия от крадците е била използвана като отцепка, жената наблюдавала дали някой няма да се приближи към офиса и трябвало да сигнализира крадците.

Това, което е любопитно, е че в помещението е имало и други суми пари, които все още не са уточнени, но апашите се насочили само към чувалчето в трезора.

Това, че сейфът е оставал незаключен, се виждало извън офиса. Полицията е открила опожарен и автомобила Toyota, с който тримата крадци се предвижвали. След престъплението двама от тях, пътували с колата, която впоследствие била опожарена, а единия по друг начин.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страница ни във Facebook ТУК