Разследват тонове изхвърлени гумени отпадъци в ТЕЦ – Хасково

Общината е сезирала прокуратурата за незаконния боклук

05.10.2019 | 17:37 Редактор: Василена Василева

Ново огромно нерегламентирано сметище в района на бившия ТЕЦ в Хасково. Десетки тонове автомобилни гуми са изхвърлени в една от основните производствени сгради в града. Община Хасково е сезирала прокуратурата за незаконния боклук.

Изхвърлените отпадъци в сградата на недовършения ТЕЦ са десетки тонове. Те представляват негодни за употреба гумени маркучи, уплътнения и съединения за автомобилната индустрия. 

Боклуците нямат битов произход, а са производствен брак. На фабричния им номер се вижда логото на завода за каучукови изделия в Кърджали. 

Пълномощникът на изпълнителния директор на "Теклас България" Георги Георгиев остана изненадан

Собственикът на хасковската фирма Иван Минев е бивш общински съветник. Той и управителят на "Надеж" категорично отрекоха тоновете боклук да са били хвърлени от тях.

Освен в недовършената сграда на ТЕЦ-а, купчина каучукови маркучи от завода в Кърджали, поставени в чували, има и до нея. 

На 2 октомври от община Хасково са подали сигнал до прокуратурата.

След изясняване на всички обстоятелства по извършеното нарушение от РИОСВ Хасково ще бъде дадено предписание за предприемане на действия за безопасно ликвидиране на замърсяването в съответствие със закона. 

В случай, че деянието не е престъпление, ще бъдат предприети и съответните наказателни мерки.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК