Жители на "Младост" отново на протест! Не искат центъра по наркомании

Той беше преместен на територията на болница "Св. Анна"

03.10.2019 | 19:36 Редактор: Василена Василева

Жители на столичния район "Младост" продължават да протестират срещу преместването на центъра по наркомании на територията на болница "Св. Анна". 

Според недоволните хора мястото не е подходящо, защото е на метри от жилищните блокове и детска градина. 

В петък (4 октомври) гражданите се канят да блокират бул. "Цариградско шосе". 

Хора, живеещи в околността, твърдят, че откриват редовно по улиците шишета от метадон, както и спринцовки, а кражбите и разбитите коли станали повече. 

Протестите започнаха във вторник. Недоволните се събраха и в сряда при входа на центъра, когато на протеста се появиха и политици - бившият омбудсман и настоящ кандидат за кмет на София Мая Манолова, както и кандидатът за общински съветник от т.нар. "дясна листа" (ДБГ) - Войслав Тодоров. На демонстрацията присъства и главният архитект на район "Младост" и кандидат районен кмет Стефан Стефанов. Оказа се обаче, че общината нямало как да разреши проблема с мястото на центъра, тъй като той бил под шапката на здравното министерство.

"Търсим къде да преместим центъра по наркомании", каза по-рано министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. С решение на Министерството на здравеопазването центърът беше преместен от ул. "Пиротска" в болница "Св. Анна". Предишното му местонахождение също предизвикваше притеснения сред живеещите в района, какво и периодични протести.

"Ние не сме против тези хора, настанени в центъра. Против това сме мястото му да бъде на територията на болница "Св. Анна". Подобно решение е неприемливо, тъй като излагаме на риск децата си", коментираха протестиращите пред Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК