Започва застудяване довечера, ще има и бури

Времето през следващите дни ще бъде динамично

03.10.2019 | 07:55 Редактор: Ивет Арабова

Трети ден от октомври месец, който започва със слънце и приятни температури. Усетихме завърнало се лято, но още днес вечерта ще посрещнем истинска есен: идва дъжд и застудяване. Четвъртък започва с минимални температури от 11 до 17 градуса. Над Югоизточна България времето ще се задържи предимно слънчево, с южни ветрове и стойности до 30 градуса. Над останалата част от страната ще се заоблачава. Над западните и северните райони ще превали, по-интензивно около планините и на места в Дунавската равнина. Възможно е да прегърми. 

През нощта срещу петък с преминаването на добре изразен студен атмосферен фронт в Западна България ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Преваляванията ще започнат първо на северозапад, а до утре в хода на деня обхващат цялата страна. На много места в западните и централните райони от Балканския полуостров ще превалява и прегърмява, на места интензивно, прогнозира синоптик на Bulgaria ON AIR.

През следващите дни динамичното време ще продължи. Утре студеният въздух ще обхване цялата страна. В сутрешните часове ще бъде облачно и дъждовно. В събота след временно разкъсване на облаците отново ще се заоблачи с условия за слаби превалявания. В неделя пък облаците ще намаляват временно до слънчево.

Вижте видеото с цялата прогноза.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК