Ново напрежение и нов протест пред БНР. Имало ли е саботаж?

От СЕМ дадоха седмица на генералния директор, за да подаде оставка

30.09.2019 | 09:45 Редактор: Василена Василева

Напрежението в Българското национално радио продължава. След като миналата седмица десетки журналисти протестираха срещу опита за цензура и спирането на програма "Хоризонт" за около 5 часа на 13 септември, днес поддръжници на ръководството организират контрапротест в подкрепа на генералния директор. 

"Това не е контрапротест в подкрепа на г-н Костов. Нашата позиция е да не се взимат прибързани решения преди да бъдат изяснени причините, довели до настоящата криза. Това са хора от всички звена на радиото, не само представители на "Хоризонт". Те нямат нито микрофон, нито ефир да кажат своето мнение", коментира Дарина Григорова от радиосдружение "Подкрепа" пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ Светослав Костов, като ръководител на медията, е поел ангажимент, представяйки своя концепция пред СЕМ, която се очаква да бъде изпълнена. Има ангажименти към радио "България", към музикалните състави...

Костов вече обяви, че ще остане на поста, въпреки дадената му от СЕМ седмица за подаване на оставка. От регулатора са категорични, че ако до петък няма депозирана оставка, ще стартират процедура за предсрочно прекратяване на мандата на генералния директор. 

За това са необходими 3 от общо 5-те гласа на членовете на Съвета за електронни медии.

"Притеснява ме, че може би става дума за саботаж. Именно затова, предполагам, са и противоречивите изказвания на г-н Костов", посочи още Григорова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК