Депутатите с нова столова - ще правят ремонт за 221 хил. лева

В помещенията ще има 30 маси и 180 стола

26.09.2019 | 18:28 Редактор: Ралица Братанова
Депутатите с нова столова - ще правят ремонт за 221 хил. лева

Наред със строителството на новата пленарна зала на депутатите в бившия Партиен дом, администрацията на Народното събрание се е загрижила и обедите им да преминават в ремонтирана столова. Така че е пусната обществена поръчка за основен ремонт на стойност 221 000 лева.

Столът в сградата на Народното събрание на пл. "Александър І"де не работи вече от две години.

Скоро това трябва да се промени, защото в обществената поръчка е заложено основният ремонт да бъде завършен 4 месеца след началото на строителните дейности, пише Dnes.bg.

Бюфетът се намира на сутерена в сградата и е с обща площ 600 кв. м, от които в 450 квадрата са разположени масите за хранене, а останалите са обслужващи помещения.

Едно от изискванията е салонът за хранене да бъде разделен с декоративни подвижни преградни стени на две зони за обслужване на служителите и гостите, като се уточнява, че за тях могат да бъдат въведени и други условия като нива на достъп за определени времеви периоди. В помещенията ще има 30 маси и 180 стола.

Като изискване е заложено да предвидят две огледални линии на самообслужване, които да включват топли и студени секции за салати, супи, готвени ястия, десерти. Напитките да бъдат изнесени отделно от линията на самообслужване.

Задължително трябва да се осигури достатъчно място за клиентите между касите и линията на самообслужване, за да не се получават опашки.

Изходът от линията за самообслужване ще бъде през самостоятелно обособен касов възел.

Отделно ще бъде обособена специална зала, в която да се хранят делегации и гости на парламента.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК