Облачно и дъждовно ще бъде времето през днешния ден

Максималните температури ще са между 19° и 24°

25.09.2019 | 08:11 Редактор: Василена Василева

През днешния ден облачността ще бъде значителна и на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще има временни разкъсвания и намаления на облачността, главно над Южна България. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 19° и 24°. Атмосферното налягане ще се задържи почти без промяна - по-ниско от средното за месеца. Това съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, преди обяд предимно значителна, когато на места, главно по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат около 21° и 22°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще е облачно със слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб югозападен, по най-високите върхове на Рила и Пирин - умерен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра – около 9°.

От четвъртък обаче облаците ще започнат да намаляват. Уикендът, който наближава, ще бъде предимно слънчев, като сутрините ще са по-прохладни. След пладне ще бъде доста топло и приятно.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК