Борисов: България уверено върви към чакалнята на Еврозоната

Премиерът откри Пловдивския панаир и инспектира три обекта

23.09.2019 | 18:47 Редактор: Ралица Братанова

За няколко часа в Пловдив премиерът Бойко Борисов успя да се види с руския посланик у нас, с представителя на Фондация "Америка за България", да инспектира три централни обекта и да открие Пловдивския панаир. По традиция проявите му вървяха на живо във Facebook.

Според Борисов страната ни има 3,5 процента ръст на икономиката. А финансовите институции отчитат увеличаване на кредитния рейтинг на страната. България уверено върви към чакалнята на Еврозоната, увери още премиерът.

Премиерът Бойко Борисов направи инспекция на реставрацията на Епископската базилика в града под тепетата. Тя се финансира и от фондация "Америка за България", а Борисов се срещна с президента на фондацията Нанси Шилър. 

Той разгледа над 2 декара антични мозайки – образец на римското изкуство и беше изключително впечатлен от представената му изкуствена реалност, чрез която се вижда базиликата, както е била през IV век.

Борисов инспектира още два обекта в града, за които държавата дава пари – централния площад и галерията на художниците. По време на обиколката традиционно се срещна и снима с жители на града. 

По-късно той откри Пловдивския панаир в компанията на руския посланик Анатолий Макаров, както и руския заместник-министър на образованието. Борисов и Макаров прерязаха лентата за старт на събитието, в което участват 600 фирми от 34 страни. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК